lpg tank fiyatları-zavoli

LPG Tank Fiyatları

LPG Tank Fiyatları

LPG, son dönem ülkemizde kullanımı yaygınlaşan bir otogaz sistemidir. Sıralı geniş özelliğine sahip olarak üretilen LPG sistemi, uzun dönemde sunduğu ekonomik kullanım özelliği ile ilgi çeker.

Birçok araç sahibinin ilk tercihi olan LPG sistemlerinde, hangi tank modelinin kullanılacağını aracın modeli ve özelliği belirler. Araçların depolarına sabitlenen LPG tankları, oldukça güvenilir bir kullanım sunar. Her türlü açık ve kapalı mekâna girişin mümkün olduğu LPG tankları, birçok elverişli özellik göstermesi nedeni ile birçok kullanıcının ilk tercihi durumunu almıştır. Periyodik bakımlar ile de oldukça ekonomin bir kullanım imkânı sunar.

LPG Kullananların Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

En önemli nokta tercih edilecek olan tüpün kalite değerini belli eden markasıdır. Memnun kalmak açısından daima bilinir ve güvenilir markaların tercih edilmesi, ileride oluşacak birçok sorunun önüne geçer.  Bunların yanında:

  • Gerekli LPG sistemine geçişin ardından bu geçiş işleminin mutlaka bir noter huzurunda tasdiklenmesi ve aracın ruhsatına işletilmesi gerekir. Ruhsata işlenmeyen LPG tüpleri ilerleyen dönemlerde araç sahibine ceza olarak geri döner.
  • LPG kullanmaya karar veren kullanıcıların araç benzin muayenelerini düzenli olarak yaptırmaları önem taşır.  Basta yağ filtresi gibi bakım unsurlarının zamanında yapılmaması, araçta ciddi problemlere yol açabilir.
  • LPG, kokusu olmayan bir gaz olması nedeni ile çok dikkat çekmez. Araç sahiplerinin dikkatini çekmesi için sonradan koku ile zenginleştirilmiştir. Araç içerisinde alınacak en ufak bir kokunun olması durumunda araç kısa sürede servise götürülmeli ve tankın muayene edilmesi sağlanmalıdır.
  • LPG sistemli araçların muayenesi esnasında tüplerine emisyon raporu için yeni testler uygulanır. Bu raporların her muayene sırasında yaptırılması ce değerlerin normal olup olmadığı yakından takip edilmelidir.
  • Kullanım ömrü 10 yıl olan LPG Tanklarının ömrü dolduktan sonda kesinlikle kullanılmadan yenisi ile değiştirilmesi gerekir.
  • LPG Tanklarını verimli kullanmak ve herhangi bir riske yol açmamak için doluluk oranını %80’ de tutmak gerekir. Yüzde güze yaklaşacak oranlarda tüp içerisinde aşırı basınç kaynaklı sızıntılar meydana gelir.

Aynı zamanda LPG tankına dolum yapılacağı zaman bu konuda yetki sertifikasına sahip olan ve otogaz piyasasında belirli bir yere ulaşmış firmaları tercih etmek gerekir. Aksi takdirde alınan otogazın ne tür özelliklere sahip olduğu bilinmez ve zamanla deponun kirlenerek kullanılamaz hale gelmesine neden olur.

LPG Tanklarının Fiyatlarını Belirleyen Unsurlar

lpg tank fiyatları-zavoli

LPG tankları birçok farklı aşamadan geçerek üretilirler ve hepsi farklı özelliklere sahip olarak piyasaya sunulurlar. Üretim aşamasında etkili olan özellikleri de bu tankların piyasadaki satış değerini belirleyici en temel unsurları oluşturur.

Marka değeri en önemli husus olmakla birlikte, üretim aşamaları ve kullanılan tank malzemesinin de önemi büyüktür. Her araca uyum sağlayabilecek şekilde üretimi gerçekleştirilen LPG tanklarını satın alırken, satış sonrası destek veren firmaların tercih edilmesi gerekir. Böylelikle tankta oluşacak her türlü sorun hakkında destek almak mümkün olur.

Günümüzde LPG Kullanımına Gösterilen İlgi

LPG tercihlerinin yoğun olarak yapılması günümüzde birçok farklı LPG tüpü üreten firmayı ortaya çıkarmıştır.

Kalitesi tartışılan bu firmaların üretim aşamaları belirli standartlara uygun olarak gerçekleşse de yine de her firma üretim kalitesinde aynı garantiyi veremez. Bu nedenle dupri tüpe sahip olmak için ince bir araştırma yapmak ve araç için en uygun markada karar kılmak gerekir.

Her marka farklı model ve fiyatlarda tank ürünü satışa sunar. Bu modeller arasından bütçeye uygun modeller tercih edilerek araç içerisine montaj işlemi gerçekleştirilir. Fiyatı belirleyen en önemli unsur tankın sıfır ya da ikinci el olması ve içerdiği marka kalite özellikleridir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir