zavoli lpg, sıralı sistem

LPG Araçta Performans Kaybı Yaratır Mı?

LPG Araçta Performans Kaybı Yaratır Mı?

 LPG’li araç kullanımı, sağladığı olumlu koşullar nedeni ile her geçen gün artmaktadır.  Her bakımdan oldukça avantajlı olan LPG sistemleri, sonradan araca montaj yapılabilmesi nedeni ile de birçok kullanıcının tercihi durumundadır. 

Her geçen gün artan araç piyasasında LPG’li araçlar da oldukça sağlam bir konumda yer alır. Her açıdan avantaj sağlayan LPG sistemleri ile hem yakıt tasarrufu yapmak hem de fazla masraftan kurtulmak mümkündür.

LPG’li Araç Kullanımı Oldukça Rahattır

LPG’li araç kullanımı birçok anlamda araç sahibine kolaylık tanır. Öncelik olarak kullanılması oldukça basit olan bir sistemdir. LPG’yi araç kullanım sırasında devreye sokmak veya devreden çıkarmak için herhangi bir işlem yapmaya gerek yoktur.

zavoli lpg

Araç içerisinde montajı bulunan bir LG sistemi araç çalışır vaziyetteyken yeterli ısıya ulaştığında kendisi otomatik olarak devreye girmektedir. Bu kolaylık sayesinde araç sahipleri sistemi devreye sokmak için herhangi bir ek çaba sarf etmezler.

Gayet temiz bir şekilde otogaz sistemini araçta aktif halde kullanabilirler. Sistem içerisinde bulunan uyarı ikaz göstergeleri ile her durumda kullanıcıyı bilgi sahibi yapabilme özelliği gösterir.

Isı için gerekli gösterge kaputta bulunur ve enjektörün hareketi ile sistem otomatik devreye girer.

Kullanıma bağlı olarak gelişecek yakıt bitmesi durumlarında ise sistem göstergesi sahip olduğu ışıklı yapı sayesinde araç sahibini bilgilendirmektedir. Bu gibi birçok nedenden ötürü LPG sistemleri artık birçok araçta tercih sebebi durumundadır.

LPG Kullanımı Motora Zarar Vermez

LPG kullanımı, sanılanın aksine araç motoru içerisinde çok fazla bir tahribata yol açmaz. Dizel araçlar ile aynı performansa sahip olan LPG araçlar, oldukça kullanışlı ve yüksek performans gösteren motorlara sahip olurlar.

zavoli lpg, sıralı sistem

Kullanım olarak da dizelden farkı bulunmayan LPG sistemi, motora zarar verebilecek bir etkiye sahip değildir. Sadece dikkat edilmesi gereken konu, otogazın satın alınacağı istasyondur. Yani her istasyondaki otogazlardan satın almak belki depoya ve motora zarar verebilir.

Bu nedenle tercih edilecek otogaz istasyonunun bilindik markalar arasından tercih edilmesinde yarar vardır. Günümüzde özellikle çevreyollarında birçok farklı isim ile gaz satışı yapan istasyon bulunur.

Bu istasyonların sattığı otogazların ne kadar güvenilir olduğu ise her daim tartışılmalıdır. Aracın ve motorun sağlığı için tescilli otogaz markalarından dolum yaptırmak gerekmektedir.

LPG’li Araç Dizele Göre Daha Az Masraflıdır

LPG’li araç sahipleri, daima masraflarının dizel araçlara göre daha düşük düzeyde seyrettiğini söyler. Bunun sebebi otogaz kullanan araçların motor sistemlerinde arıza oluşma riskinin daha az olmasıdır.

zavoli,lpg

Özellikle dizel araçlarda meydana gelen enjeksiyon problemleri, kullanıcılara aşırı bir masrafa neden olur. Ancak LPG’li araçlar bakım konusunda da arıza konusunda da araç sahibini hiç üzmez. 

Hem yakıt anlamında uygun fiyata sahiptir hem de genel anlamda araç kullanımına bağlı oluşacak problemleri en aza indirir. Bu nedenle de birçok kullanıcının tercihi LPG’li sisteme geçmekten yana olur.

LPG’li Araç ile Dizel Aracın Performansları Birbirine Eşittir

LPG sistemine sahip araçların dizel araçlara oranla daha düşük performanslara sahip odluğu iddia edilse de aslında bu iddia son derece asılsızdır.

LPG’li araçlar her anlamda dizel araçlar ile aynı performansa sahiptir. Aracın özelliğine göre değişen hız performansı kesinlikle dizel ya da otogaz sisteminden kaynaklı olarak oluşabilecek bir durum değildir.

Birçok inanış bunu savunsa da yine de LPG sisteminden vazgeçmeyerek bu sistemi tercih etmeye devam eder. Bu durum, LPG kullanımına bağlı olarak oluşan memnuniyetin bir sonucudur.  LPG’li araçlar hız ve performans konusunda hiçbir probleme yol açmazlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir