zavoli lpg

LPG Dönüşümü Motora Zarar Verir Mi?

LPG Dönüşümü Motora Zarar Verir Mi?

İnsanlar tarafından kullanımı oldukça fazla olan sıralı sistem LPG’nin diğer yakıtlardan daha güvenli oluşu herkesçe bilinmektedir. Günümüzde benzin ve dizel fiyatlarının oldukça fazla olması insanları LPG kullanımına itmiştir.

Yakıtın ucuz olması ve bakım masraflarının oldukça düşük olması bu yakıtın ticari olarak da kullanımını çok arttırmıştır. Örnek verilecek olursa dizelin uzun süreli kullanımı bütçeyi çok etkilemektedir. Yakıtın pahalı olmasının yanında bakım masrafları da oldukça fazladır.

zavoli lpg

Özellikle ilgili aracı uzun süreli ve sık kullananlar için dizel çok masraflı bir yakıttır. Bunun yanında dizel motorun çok sese çıkarmasına da sebep olmaktadır. Uzun yolcuklarda ise bu motor sesi insanı rahatsız edebilecek konuma gelmektedir. Bu gibi nedenlerden dolayı araç kullanıcıların dizel yerine LPG’ye yönelmesi görülmektedir.

Benzinin de dizel gibi pahalı oluşu araç kullanıcıların diğer yatkılara yönelmesini sağlamaktadır. Özellikle fabrika çıkışlı dizel ya da benzinli araçların çoğu sıralı sistem LPG dönüşümüne uğramaktadır. Bu sayede de daha uygun fiyatlı ve performanslı bir sürüş sağlanmaktadır.

Bilinenin aksine sıralı sistem LPG dönüşümleri hiçbir şekilde motora zarar vermemektedir. Araç kullanıcıları arasında yaygın olarak dönen bu efsane tamamen yanlıştır.

Benzin ve dizele yönelimi arttırmak için uydurulmuş bir yalandan ibarettir. Genel anlamda ülkemizde çoğu araç sahibi aracına sıralı sistem LPG dönüşümü taktırarak daha konforlu ve uygun fiyatlı bir sürüş deneyimi yaşamaktadır.

Ülkemiz ekonomisine bakacak olursak bir ailenin benzin ve dizel yakıtlarının masraflarını karşılayacak bir bütçesi bulunmamaktadır. Günümüzde her şeye zam yapıldığı göz önüne alındığında ise dizelin masrafları da bir hayli fazladır. Yıllık birçok kez bakıma giren dizel motorlu araçlar gittikleri yoldan fazla masraf çıkarmaktadırlar. Buna bağlı olarak da hem yakıt masrafı hem de bakım masrafı bütçeyi oldukça etkilemektedir.

Sıralı sistem LPG dönüşümü olan araçlar ise daha uygun fiyata yolculuk yapmaktadırlar. Dönüşümün masrafları da dizel ve benzine göre daha uygun fiyatlıdır. LPG’li araç sahiplerinin uzun süreçte yüzleri güleceği çok aşikardır. Bunun nedeni ise LPG’ye yapılan teşviklerin daha da artacağıdır. Bu kadar güvenli ve uygun fiyatlı yakıtın motora da hiçbir zararı bulunmamaktadır.

Özellikle eski model araçlara taktırılan sıralı sistem LPG dönüşümü gelecekte direkt fabrika çıkışlı araçlarda da olacaktır. Yapılan araştırmalar ve çalışmalarda da görüldüğü üzere bu dönüşümlerin motora hiçbir zararı olmadığı görüldüğü gibi çevre dostu oluşu da ortaya çıkmıştır. Diğer yakıt türlerinin aksine motor ya da diğer araç aksanlarına zarar vermemekle birlikte arıza gibi bir sorunda bakım tamir masrafları da oldukça uygun fiyatlıdır.

LPG Dönüşümlerinin Yararları Nedir?

zavoli,lpg

Sıralı sistem LPG dönüşümlerinin araca oldukça yararı bulunmaktadır. Araç motoruna hiçbir zarar vermeyen bu dönüşüm sistemleri diğer yakıt çeşitlerinden de daha uygun fiyatlıdır.

Monte etme ücretleri göz önüne alındığında pahalı gibi gözüken bu dönüşüm sistemleri yaklaşık 1 yıl gibi bir sürede kendi masrafını çıkarmaktadır. Daha sonrasında ise dizel ya da benzin ile yılda harcadığınız yakıt masrafını kullanarak LPG ile daha uzun yol yapma şansınız bulunmaktadır.

Çoğu araç sahibinin de bilmediği üzere LPG’li araçlar hiçbir şekilde patlamaz ya da arıza çıkartmazlar. Ülkemizde kapalı otoparklara girilmesi yasak olan bu yakıtlı araçlar aslında dizel ya da benzinden kat ve kat daha güvenlidir. Güvenliliğinin yanında daha çevreci bir yakıttır.

Bu kadar güvenli ve uygun fiyatlı bir yakıtın günümüzde hâlâ yanlış bilinmesi ekonomik ve çevre kirliliği anlamında oldukça tehdit uyandırmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir