LPG Dispenser Nedir?

LPG dispenser aslında günlük hayatımızda sıkça rastladığımız bir araçtır. LPG dispenseri akaryakıt istasyonlarında arabalara istenilen derecede gaz aktarımı yapan makinelerdir daha bilimsel konuşacak olursak da sıvı haldeki LPG’yi aktarmak istediğiniz belirli miktardaki yakıtı aktarılıncaya kadar LPG pompası ve bunun yanında ki diğer tesisatlarının yardımıyla araçlara veya akaryakıt istasyonlarına götüren elemanlardır.

Kullandıkları yöntemlere göre LPG dispenser tipleri 3 e ayrılır.

Mekanik LPG Dispenser:

Bu dispenser tipi hacimsel metrelerin tam üstünde bulunan mekanik dişliler aracılığıyla LPG ölçümü yapan LPG dispenseri tipidir. Bu dispenser tipi gerek yedek parçalarının pahalılığı sıcaklık kompanzasyonu ve otomasyondan ötürü günümüz kullanımına pek uygun olduğu söylenemez.

Hacimsel Metreli Elektronik LPG Dispenser:

Hacimsel metrelerin üst tarafında bulunan pulser (döner kodlayıcı) yardımıyla aktarılan LPG hacminin ölçüm görevini yapan bu LPG dispenseri türleri, dönüş hareketi görevini gören ve mekanik bir şafta sahip döner kodlayıcı metrenin içindeki pistonların her stroku ile meydana gelen mekanik dönüşlerin elektronik sinyaller biçiminde dispenserin kaydına geçirir. Daha sonra ise bu bilgiler gösterilen sıcaklık ve yoğunluk durumuna bağlı karşılayarak veya karşılamadan LPG dispenser üzerinde ölçülen hacim görüntü edilir. 

Kütlesel Debi Metreli Elektronik LPG Dispenser:

LPG dispenseri tipinde kütlesel debi, pulserler kullanılmadan hacimsel debi metreler yardımıyla ölçülür. LPG’nin kütlesini ve yoğunlunu Korolis prensibi yardımıyla ölçerler.

LPG dispenser böylelikle kütle, yoğunluk ve ölçülmek istenen hacmi en doğru şekilde size iletir. Bu LPG dispenseri tipinde kullanılan teknoloji günümüz koşullarında diğer LPG dispenseri tiplerine göre çok daha teknolojik ve kullanışlıdır.

Bu avantajlarının yanında LPG dispenseri tipleri arasında mali açıdan en yüksek değere sahiptir. Bu da onun yaygınlaşmasını olumsuz yönde etkiliyor diyebiliriz.

Hayatta her konuda olduğu gibi LPG dispenseri konusunda da güvenlik önceliğiniz olmalı. LPG dispenser konusunda da güvenliğe önem verilmeli çünkü aktarılan yakıt oldukça yanıcı ve patlayıcı bir malzeme olduğu için her güvenlik önlemi alınmalı ve LPG dispenseri ona göre seçilmeli ve temin edilmeden önce iyi araştırılmalıdır.

LPG dispenseri çeşitleri olsun ilgili parçalar olsun akaryakıt istasyonu ile ilgili bütün parçaların özenle seçilmesi kullanıcılar için hem maddi açıdan hem de hayati açıdan önemlidir. Çünkü geçmişe ve günümüze baktığımızda gerek müşteri hataları olsun gerek LPG dispenser kaynaklı hayati tehlike yaratacak sorunlar yaratıyor. Bu olayları en aza indirmek için yukarıda da belirttiğimiz gibi iyi araştırılmalı en iyisi bulunmalı.

LPG Dispenser Fiyatları Ne Kadar?

zavoli lpg, sıralı sistem

LPG dispenser fiyatları pahalı gözükse de bize getirisi ile birlikte değerlendirdiğimizde ekonomik olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü kaliteli ve sağlam bir LPG dispenseri temin edildiğinde uzun yıllar kullanılabilir ve bu da maliyetini sahibine kısa sürede geri kazandırıp uzun vadede büyük kazanç elde ettireceğinden gönül rahatlığıyla söz edebiliriz.

LPG dispenser piyasasında birçok farklı markalar vardır. Aralarında seçim yaparken de size uzun yıllar hizmet verebilmesi için gerekli şartlara dikkat edilmelidir.

LPG dispenseri fiyatları ülkemizde çeşitlilik göstermek ile birlikte detaylı bir araştırma istemektedir. Bu makinelerden satın almak isteyenlerin bilgili kişilerce yardım alarak kaliteli bir LPG dispenser alması daha sağlıklı olacaktır.

LPG dispenseri olarak 3 ayrılan mekanik dispenser, hacimsel metreli elektronik dispenser ve kütlesel debi metreli elektronik dispenser çeşitlerinden hangisini almak istediğinize karar verdikten sonra fiyatları hakkında bilgi almaya başlayabilirsiniz.

LPG dispenser fiyatlarının sanılanın aksine pahalı olmamasına karşın piyasa değerlerine göre oldukça uygun fiyattan satışı yapılmaktadır. Almak isteyen kişiler gönül rahatlığı ile satın alma işlemini gerçekleştirebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir